Két éve nincs már köztünk a miskolci születésű Puhl Sándor

Megosztás

Az alighanem leghíresebbé és legsikeresebbé vált magyar játékvezető Miskolcon született és utána is megtartotta borsodi kötődését. Puhl Sándor két éve hunyt el.

2021 májusában hunyt el Puhl Sándor.

Játékvezető tevékenységének elősegítése érdekében állandó partjelzőket, segítőket jelöltek ki mellé, eleinte Márton Sándor-Varga László páros, majd Hamar László – dr. Bozóky Imre (későbbi MLSZ elnök) páros támogatásával jutott egyre magasabbra a világ játékvezetőinek ranglétráján.

Az 1994-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének ő volt a játékvezetője. A vb-döntő mellett vezetett Bajnokok Ligája és UEFA Kupa finálét is. Korának leghíresebb nemzetközi futballbírója volt, akit négyszer választottak meg a világ legjobb játékvezetőjének.

Puhlra mindig is jellemző volt a csibészség. Még a régi Benfica-stadionban vezetett 100 ezer néző előtt, amikor őrjöngve ment hozzá reklamálni João Pinto, aki tizenegyest szeretett volna kapni. Puhl egykedvűen mondta neki, lóg a cipőfűzője. Pinto lenézett, és mosolygott, mert természetesen nem lógott. Mit látott ebből a közönség? Hogy a tajtékzó játékos megszelídül, és fejet hajt a bíró előtt, majd jókedvűen válnak el.

„A rendőr se mindig rendőr, csak ha felvette a ruháját”

– ez a mondat kísérte végig a pályája alatt, igyekezett a játékosok partnere lenni, de azt is tudatta, ő a főnök a pályán, ha felvette a mezét. 2000 novemberében ért véget a pályája egy olasz–angol meccsel Torinóban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek